Hem » Produkter » TYNGDLYFTNING

TYNGDLYFTNING

Tyngdlyftning har sedan det första Olympiska Spelen i Aten 1896 varit en olympisk gren. Det är två delmoment, ryck och stöt, som ingår där man har tre försök i respektive gren. Styrka, explosivitet, rörlighet samt teknik är bara några av de egenskaper som det är stort fokus på.

Ryck (Snatch): I ett moment ska stången från golvet upp till sträckta armar.
Stöt (Clean and jerk): Utförs i två moment. Först en frivändning där stången från golvet vänds upp till axlar/bröst. Sedan en överstöt där stången stöts upp till sträckta armar och ska stå kvar med stången med kontroll tills domaren ger signal att stången kan läggas ned.

Utrustning man bör ha: Lyftarskor med kilklack, Lyftartrikå, handledsstöd, Bälte.

Läs mer
Produkter
12 36 72
 • Armbågsskydd från SBD som värmer armbågarna samt ger dem stöd så att skaderisken minskar när du tränar. Gjorda för styrketräning, kraftsporter och fitnessträning.
  559,00 SEK
  ( 699,00 SEK)
 • SBD:s nya T-shirt! Ett givet plagg för alla som brinner för styrkelyft.
  279,00 SEK
  ( 349,00 SEK)
 • Chinese Style WL StrapsDragremmar avsedda för Olympisk tyngdlyftning. Specialdesignad för Ryck (Snatch). Inspirationen är hämtad från de remmar som Kinesiska världslyftare använder. Med Strength Chinese Style Weightlifting Straps får du ett perfekt grepp om stången, men behöver inte vara oro...
  198,00 SEK
  Art nr. 259SSN
 • Stödjande skor som ger det där lilla extra vid tyngdlyftning och styrkelyft.
  1349,00 SEK
Totalt 40 poster
Sida 2 av 2
1 2

Välj ditt land nedan för att se korrekta priser i vår officiella webshop